Nieuws

Stand op het Mensenrechtenfestival - Innerlijk Oplaadpunt - op de Haagse Hogeschool - in samenwerking met Initiative of Change (IofC).
Op 8 december 2022 kwamen projecten rond het IofC-programma Geloven in Mensenrechten tot een voorlopig hoogtepunt in het Mensenrechten Festival. Zo’n 150 Haagse Hogeschool studenten en mensen van buiten deze onderwijsinstelling kwamen samen voor een programma met presentaties van rechtenstudenten, studenten dermatologie, social work en andere vakgroepen en betrokken zij mensenrechten op hun eigen leven. In workshops en bij informatie stands in andere delen van het gigantische gebouw van ‘de Haagse’, brachten studenten de mensenrechten thuis bij de deelnemers van het Festival.

Studenten konden bij de stand  een persoonlijke oplaadkaart komen halen om binnen een tijdsbestek van een paar weken te activeren: op de kaart werd een persoonlijke eigenschap uitgelicht.

Peace in the Park deed mee  aan de nationale Walk of Peace in Den Haag ter afsluiting van de Vredesweek 2022. In het Zuiderpark was er een stand en de gelegenheid om deel te nemen aan de workshop met als thema:

'Word ik het gezicht van vrede?'

Kalmte, vrede en rust in mijn denken, in wat ik voel en in mijn doen en laten.

In plaats van te reageren op ongenoegen of conflict geef ik vrede een gezicht, op een praktische en concrete manier... Als ik de onderliggende patronen die onrust en onvrede veroorzaken herken en begrijp kan ik ze transformeren, word ik weerbaar, veerkrachtig, inspirerend en aanmoedigend voor mezelf en de mensen om me heen en laat ik zien dat het ook anders kan.

Kennismaking met Voorall - gepubliceerd in de Nieuwsbrief van Voorall (voor alle mensen met een beperking in Den Haag) / nov 2021

Vorige maand maakte Voorall kennis met Marie-Lisette Derks. Onze paden kruisten elkaar eerder eens tijdens een editie van de Week van de Dialoog, maar nu namen we de tijd om elkaar echt te ontmoeten en te verkennen hoe we samen inspiratie kunnen brengen aan onze achterban. En dat begint al hier in deze nieuwsbrief waarin Marie-Lisette vertelt over innerlijke vrede en de plaats daarvan in onze stad. In het nieuwe jaar zullen we voor de Voorall Academie rondom dit onderwerp ook een gezamenlijke bijeenkomst organiseren, de datum volgt nog. (Lees hier het hele interview) 

De Prinsjesdagviering in 2020 had als thema ‘Geloof in vrijheid en vrede - draag je eigen steentje bij’. Misschien meer dan ooit een inspiratie voor regering, parlement en burgers inspiratie om tijdens de corona crisis gericht te blijven op een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving waarin vrijheden gewaarborgd zijn. Traditiegetrouw woonden leden van het kabinet, het parlement en het Haagse College de viering bij en werd deze ook uitgezonden door NPO.

De hoofdtoespraak (vertolkt doorMarie-Lisette Derks ) belichtte verschillende aspecten van innerlijke vrijheid en vrede belicht. Door vrijheid en vrede als iets persoonlijks te beschouwen wat je praktisch kunt inzetten “draag je je eigen steentje bij”.