Inspiratieboek voor Innerlijke Vrede

In zeven stappen naar vrede in jezelf

Een boek dat:

  • vrede introduceert als een eigenschap die je van nature hebt, als een kracht die je bewust kunt inzetten en als een innerlijke rijkdom waar je altijd op terug kunt vallen.

  • op een praktische manier de stappen naar vrede beschrijft en je inspireert en activeert om daar zelf iets mee te doen. Daardoor gaat vrede leven…

  • je creativiteit en scheppende kracht aanspreekt om meer uit je leven te halen.

Het Inspiratieboek voor innerlijke vrede is geschreven door Marie-Lisette Derks en uitgebracht in 2019. Vrede staat weer volop in de schijnwerpers nu we dit jaar 75 jaar vrijheid en het 75 jarige bestaan van de UN vieren!


Het inspiratieboek voor innerlijke vrede kwam tot stand – mede door Peace in the Park en de samenwerking met Just Peace - als een verdiepend boek. Om vrede als thema concreter, begrijpelijker en levendiger te maken… om vrede persoonlijk én gezamenlijk nog meer onderdeel te laten worden van onze samenleving. De betekenis van innerlijke vrede is in het boekje eenvoudig en kernachtig samengevat in allerlei facetten: vrede als rust in je eigen hoofd, vrede als basis van waaruit je samenleeft, vrede als een persoonlijke beleving, waar je op terug kunt vallen op moeilijke momenten en in onrustige tijden.

Vrede… dicht bij huis dus.. als iets van jezelf.


Reacties van lezers


Vakantie bleek het perfecte moment om het inspiratieboek voor innerlijke vrede te lezen. Wat een mooi boekje met de verschillende stappen en verhalen! Heel erg fijn om te lezen.

Zo duidelijk, exact! Ontroerend ook en vooral geruststellend!! Herkenbaar ook als ik niet verbonden ben met mezelf. Bij het lezen kwam ik meer in verbinding met mezelf. Ik werd er ter plekke rustig van.

De woorden zijn als edelstenen..prachtig, geladen met liefde en vrede... zalvend voor de ziel!!

De tekst is prachtig verwoord, vooral de inleiding. Er staan mooie impulsen en opdrachten in, met krachtige en praktische oefeningen en het is boeiend geschreven.

Pareltje... het boekje 'Vrede'!

Kijk ook op de pagina 'workshops' als mogelijke aanvulling en in combinatie met het Inspiratieboek voor innerlijke vrede