Festival

Het Peace in the Park festival was een jaarlijks terugkerend festival dat plaats vond in de Paleistuin te Den Haag van 2013 t/m 2020. Aanleiding voor de eerste editie in september 2013 was het honderdjarig bestaan van het Vredespaleis. Het karakter van Peace in the Park onderscheidde zich door de focus te leggen op het ontwikkelen en herontdekken van innerlijke vrede. Dit kwam tot uiting in de programmering en de sfeer die werd gecreëerd tijdens het festival. Het Peace in the Park festival schiep een omgeving waarin de relatie met innerlijke vrede kon opbloeien en verbindingen gemakkelijk konden ontstaan: elkaar ontmoeten in een harmonieuze en ontspannen sfeer, met ruimte voor diepgang in gesprekken en deelname aan allerlei programma’s.

Van 2014 t/m 2020 was het Peace in the Park festival ook onderdeel van het grotere stedelijke platform 'Just Peace' waarin samenwerking werd gezocht met andere partners.

In 2020 is het festival online gegaan -via Zoom en een livestream- vanuit een studio in Den Haag. In 2021 is het programma aangeboden als een 'Peace in the Park - doe het zelf' met een programma aanbod dat op de website en via social media voor iedereen beschikbaar was. Op een eigen moment en op een zelf uitgekozen locatie, om alleen te doen of met anderen samen.

In 2022 heeft de stichting besloten geen festival meer te organiseren en de focus te leggen op programma's het hele jaar door en in verschillende samenwerkingsverbanden. Zie de pagina's 'workshops' en 'nieuws'.

In alle programma's van de Stichting Peace in the Park staat innerlijke vrede centraal. Dat was bij het festival zo en ook bij alle andere programma's... kijk hieronder naar de specifieke kenmerken die dat mogelijk maken.

Wist je dat...

Elk programmaonderdeel er voor gemaakt is om jou die speciale ervaring, inspiratie of inzicht te geven waardoor je voor altijd weet dat innerlijke vrede iets van jou is? Om van te genieten en praktisch in te zetten.

Wist je dat...

In de programma inhoud geen (on)uitgeproken overtuiging meespeelt behalve die van innerlijke vrede als ieders kernwaarde? Dus… geen politiek, cultuur, religie, sekse, opleiding, maatschappelijk aanzien enz. die aandacht vragen.

Wist je dat...

Niemand belangrijker is dan jijzelf? Het programma aanbod is zo ontworpen dat jouw beleving van innerlijke vrede steeds centraal staat. En die ervaring kun je weer met anderen delen...

Kijk hier video's terug van het festival van 2013 t/m 2015

Kijk hier video's terug van het festival van 2016 t/m 2020